top of page
1500x1000 white.jpg

Chevalier - Keppihevossirkus

Race Horse Company

Päivämäärä

5.-9.9.2022

Lisätiedot

Päiväkoti- ja koululaisnäytös

Loppuunvarattu

Esitykset toteutetaan Helsingin kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen tuella.
Chevalier - Keppihevossirkus

Vastustamattoman hauska ja tunnelmallinen lapsille ja perheille suunnattu esitys, joka vie katsojansa retkelle sirkuksen uljaiden ratsujen maailmaan.

Sirkuksen historiasta ammentavassa esityksessä keppihevosilla ratsastava tirehtööri (Kalle Lehto) esittää perinteisen hevossirkuksen temppuja kepparien kanssa: akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja klovneriaa - kaikki Kalle Lehdon omintakeisella tyylillä, huumorilla ja breaktanssijan liikekielellä! 


Keppihevosten lisäksi esityksessä on merkittävä osa lyhyillä mykkäelokuvilla, joista ensimmäisiä esitettiin ennen vanhaan juuri sirkuksissa elävän musiikin kera. Sirkustirehtööri säestää kommeltaen elokuviansa kun elämä ja seikkailut esiripun takana jatkuvat valkokankaalla. Sami Tammelan säveltämä musiikki yhdistää perinteisen sirkuksen musiikillisen maailman elektronisiin elementteihin ja instrumentteihin. 


Chevalier on Kalle Lehdon lastensirkus-trilogian kolmas osa seuraten suosittuja esityksiä “Circles - Kommellusten kabaree” ja “Around - Ympäri ämpäri”


Esitysajat 

ma 5.9. klo 10.00 ja klo 11.30

ti 6.9.    klo 10.00 ja klo 11.30

ke 7.9.   klo10.00 ja klo 11.30

to 8.9.   klo 10.00 ja klo 11.30

pe 9.9.  klo 10.00 ja klo 11.30


Esitykset tarjotaan päiväkotien ja alakoulujen oppilasryhmille ja ne ovat tällä hetkellä loppuunvarattuja.

Race Horse Company

Race Horse Company

TINKIMÄTÖNTÄ NYKYSIRKUSTA


Vuonna 2008 perustettu Race Horse Company syntyi tarpeesta luoda tinkimätöntä, ainutlaatuista nykysirkusta. Energiset teokset rakentuvat taitavalle akrobatialle, kaaoksen estetiikalle, mustalle huumorille ja yllätysmomentille. Ryhmän äärimmäisen fyysiset, aidon vaaran tunteella ja huumorilla höystetyt esitykset ovat jättäneet jälkensä nykysirkusmaailmaan. Alkuajoistaan saakka Race Horse Company on tähdännyt ulkomaille, ja siitä tuli nopeasti yksi ahkerimmin maailmaa kiertävistä suomalaisista esittävän taiteen ryhmistä. Yleisöt maasta riippumatta ovat ihastuneet

ryhmän hiteiksi nousseisiin teoksiin, kuten Petit Mal ja Super Sunday.


Race Horse Companyn perustajajäsenet saivat Sirkustaiteen valtionpalkinnon 2016 tunnustuksena tinkimättömästä, riskejä kaihtamattomasta taiteellisesta työstään. Vuosikymmenen jatkuneella rohkealla omistautumisella ja uuteen heittäytymisellä ryhmä on luonut lukuisia sirkusteoksia, joissa edelleen yhdistyy luovaa kaaosta ja voittamatonta asennetta.


“Race Horse Company pitää yllä uskoa suomalaisen esitystaiteen innovatiivisuuteen ja uusiutuvuuteen.” - Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat

bottom of page