top of page
1500x1000 white.jpg

Adorable Wife

Agit-Cirk

Päivämäärä

17.11.2022 klo 18.00

Kellonaika

Lisätiedot

Liput 12 / 8 €

Tapanilan Sirkussali 17.11.2022 klo 18.00

Adorable Wife

Adorable wife on sirkustaiteilija Marjo Ylikorvan sooloteos, teos käsittelee nykysirkuksen keinoin naisiin kohdistuvia odotuksia ja niistä aiheutuvia ulkopuolisuuden tunteita.

Adorable wife on sanaton, abstrakti teos, jossa mieli ja keho tasapainottelee ympäristöstä tulevien ennakkokäsitysten ja asetettujen roolien toteuttamisen paineessa. Akrobaatti heittäytyy teoksen tunnelmiin liikkuen runollisen taidokkaasti. Askeettisen kaunista liikettä rikkoo hivenen vinksahtanut äänimaisema. Teoksen tunnelmaan on haettu vaikutteita Ylikorvan taiteellisesta tutkimuksesta. Tunnepitoisen taiteellisen tutkimuksen tulos, johdattaa katsojan lähes hypnoottiseen nykysirkuskokonaisuuteen.


Liike ja akrobatia yhdistettynä muuntautuvaan herkkään lasielementtiin luovat hienovaraisen ja voimakkaan tunnelman. Yleisön tuominen lähelle luo mahdollisuuden intensiivisen ja tiiviin tunnelman luomiseen.


Näyttämökuvan keskeisenä elementtinä nähtävät lasipurkit toimivat dominoivana lavasteena, esinemanipulaation välineenä, akrobatia-alustana ja ilmaisun keinoina.


Esityksen kesto: 35 minuuttia

Teos sopii nuorille ja aikuisille


Adorable Wife - Agit-Cirk

Agit-Cirk

Agit-Cirk

TAITEILIJARYHMÄ AGIT CIRK NYKYSIRKUSTA SUOMESTA – ENNAKKOLUULOTONTA TYÖTÄ VUODESTA 2005 


Agit-Cirk:n jäsenet työskentelevät sirkuksen, musiikin ja tekstin parissa. Yhdistyksen tarkoituksena on valmistaa ja tuottaa persoonallisia ja taiteellisesti korkeatasoisia poikkitaiteellisia nykysirkus-esityksiä. Agit-Cirk etsii sirkukselle uutta yleisöä viemällä sirkus-esityksiä paikkoihin, joissa ei yleensä nähdä sirkusta. Agit-Cirk:n esityksiä on nähty yli 15 eri maassa.

bottom of page