top of page
1500x1000 white.jpg

Sirkuslaboratorio

Race Horse Company

Päivämäärä

12.-15.9.2022

Kellonaika

Lisätiedot

Yläasteen ja toisen asteen ryhmille

Klo 13 & 14

Sirkuslabortorio 

on osa Helsingin kaupungin tukemaa Race Horse Companyn yleisötyöhanketta.Sirkuslaboratorio

Tanssi ja sirkustaide kohtaavat Sirkuslaboratoriossa

Sirkustaiteilija Rauli Dahlbergin ja koreografi Jarkko Mandelinin vetämä kuuden tanssin ja sirkuksen ammattitaiteilijan työryhmä etsii Sirkuslaboratoriossa uusia innovatiivisia näkökulmia, työkaluja ja metodeja kahden eri taiteenlajin kohdatessa. Läsnäoloon ja hetkeen painottuva työskentely keskittyy akrobaattisen liikkeen ryhmä- ja välinetyöskentelyyn erityisesti akrobatiapallon kanssa.


Sirkuslaboratorion avoimia harjoituksia voi tulla seuraamaan yläasteen ja toisen asteen koulutuksen ryhmiä. Harjoituksissa pääsee katsomaan esittävän taiteen ammattimaista luomisprosessia ja tutustumaan taiteilijan työhön. Avoimia 45 minuutin harjoituksia järjestetään päivittäin kaksi kappaletta ja niiden päätteeksi yleisö voi esittää kysymyksiä.


Ryhmille jaetaan ennakkomateriaalipaketti, jonka kautta tutustutaan tanssi- ja sirkusteoksiin sekä harjoitellaan esitysanalyysin tekemistä. Paketti sisältää videomateriaalia ja tehtävälomakkeen.


Avoimien harjoitusten aikataulut:

Ma 12.9. klo 13.00-13.45 ja klo 14.00-14.45

Ti  13.9. klo 13.00-13.45 ja klo 14.00-14.45

Ke  14.9. klo 13.00-13.45 ja klo 14.00-14.45

To  15.9. klo 13.00-13.45 ja klo 14.00-14.45


PAIKKAVARAUKSET

Yläasteen ja toisen asteen oppilaiden ryhmävaraukset sähköpostitse niina@racehorsecompany.fi. Varaukset vahvistetaan takaisin sähköpostilla.

Race Horse Company

Race Horse Company

TINKIMÄTÖNTÄ NYKYSIRKUSTA


Vuonna 2008 perustettu Race Horse Company syntyi tarpeesta luoda tinkimätöntä, ainutlaatuista nykysirkusta. Energiset teokset rakentuvat taitavalle akrobatialle, kaaoksen estetiikalle, mustalle huumorille ja yllätysmomentille. Ryhmän äärimmäisen fyysiset, aidon vaaran tunteella ja huumorilla höystetyt esitykset ovat jättäneet jälkensä nykysirkusmaailmaan. Alkuajoistaan saakka Race Horse Company on tähdännyt ulkomaille, ja siitä tuli nopeasti yksi ahkerimmin maailmaa kiertävistä suomalaisista esittävän taiteen ryhmistä. Yleisöt maasta riippumatta ovat ihastuneet

ryhmän hiteiksi nousseisiin teoksiin, kuten Petit Mal ja Super Sunday.


Race Horse Companyn perustajajäsenet saivat Sirkustaiteen valtionpalkinnon 2016 tunnustuksena tinkimättömästä, riskejä kaihtamattomasta taiteellisesta työstään. Vuosikymmenen jatkuneella rohkealla omistautumisella ja uuteen heittäytymisellä ryhmä on luonut lukuisia sirkusteoksia, joissa edelleen yhdistyy luovaa kaaosta ja voittamatonta asennetta.


“Race Horse Company pitää yllä uskoa suomalaisen esitystaiteen innovatiivisuuteen ja uusiutuvuuteen.” - Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat

bottom of page